Развитие на човешките ресурси

07.06.2018

На  базата на Административен договор BG05M9OP001-1.022-0052-C01 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейски съюз,  "Хели Ер-САУ" АД е одобрена за бенефициента по Проект „Предоставяне на специфични обучения за изпълнение на служебните задължения в „ХЕЛИ ЕР-САУ” АД”.

Общата стойност на проекта е 254 166 лева, от които 203 332.80 лв. представляват безвъзмездна финансова помощ (172 832.88 лв. европейско съфинансиране и 30 499.92 лв. национално съфинансиране).

Целта на проекта е да създаде условия за устойчиво развитие на 97 лица от заетите в "Хели Ер-САУ" АД чрез включването им в специфични обучения, съобразно техните нужди и  изпълняваните от тях служебни задължения. Проектът се очаква да допринесе значително към подобряване на процесите на всички нива на компанията, както и да даде на компанията необходимия човешки ресурс, за да осъществи бъдещите си инвестиционни намерения.

Откриване на хеликоптерна площадка

25.03.2016

На 24.03.2016 г. министър-председателят Б. Борисов и министърът на здравеопазването П. Москов откриха модернизираното спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“, част от което е и новоизградена хеликоптерна площадка. Министър Москов увери, че с тази инвестиция се поставя началото на нова дългосрочна държавна политика, която ще предоставя на нуждаещите се медицински полети, изпълнени със сертифицирани за целта хеликоптери.

Хеликоптер на Хели Ер спаси бедстващи руски туристи на Витоша

23.03.2016

Хеликоптер Agusta  на авиокомпания Хели Ер и обучени планински спасители във височинно спасяване оказаха помощ на двама руски туристи, бедстващи на Витоша. Те бяха качени на борда на въздушната линейка. Двамата мъже са объркали пътя още вчера и са попаднали в скален капан в местността „Бистришко бранище“. Теренът е трудно достъпен заради нападали десетки огромни дървета, съборени от силен вятър.

Туристите успели да се свържат с хора от Планинска спасителна служба. Акцията по спасяването на двамата продължи повече от два часа. След като са били качени на хеликоптера, те са транспортирани до долната станция на Симеоновския лифт, където са били поети от очакващите ги там спасители. Туристите ще бъдат прегледани от лекар, тъй като са изтощени, не са спали и яли около 36 часа, уточниха от ПСС.

Спасяването се е осъществило чрез техники за оказване на помощ от въздуха с лебедка, която се спуска от борда на хеликоптер. Освен това служителите на ПСС и пилотите от „Хели Ер“ стиковаха действия и знаци, чрез които може да бъде направляван хеликоптера от земята.

Хеликоптерна площадка

15.03.2016

Университетската болница „Света Анна” в София (бивша Окръжна) вече разполага с хеликоптерна площадка. В 9,30 часа на 12.03.2016г. за пръв път на нея кацна оборудван медицински хеликоптер на Авиокомпания „Хели Ер“,  който занапред ще превозва тежко болни от цялата страна. Кацането беше пробно, а медицинският екип разигра изнасяне на носилка с пациент и внасянето му в спешното отделение на болницата. Хеликоптерната площадка в нейния парк е петата в лечебно заведение в страната. Другите четири са в Университетска болница „Лозенец” (бивша Правителствена),гр. София,  „Сити клиник“, гр. София, УМБАЛ „Света Марина”, гр. Варна и МБАЛ гр. Бургас.

Медицински полет

24.02.2016

Днес, 23.02.2016 г. авиокомпания „Хели Ер САУ“ АД успешно изпълни медицински полет с хеликоптер Агуста А109К2 от гр. Варна до гр. София.  Пациента, тежко пострадал български гражданин на командно дишане, бе транспортиран от хеликоптерна площадка на УМБАЛ „Св. Марина“, гр. Варна до хеликоптерна площадка на „Сити Клиник“, гр. София. По време на полета за пациента се грижеше медицински екип осигурен от „Сити Клиник“, гр. София.

Клип за сваляне:

http://dox.bg/files/dw?a=9c1e37af17

 

Pages